In 2018 kreeg ik, Karen, het idee om na mijn cursus Slager-Spekslager nog eens een cursus in avondschool te gaan volgen. In eerste instantie puur en alleen uit eigen interesse en omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen bij te leren. Mijn kinderen zijn echte ijsjes-fanaten, daarom was de keuze voor een cursus “Ambachtelijk Ijsbereider”, meer dan logisch.
De Kreemdoos is ontstaan vanuit mijn eindwerk dat ik moest maken voor avondschool. Het was de bedoeling om een fictief bedrijf op te starten en daarrond alles op papier te zetten.
De Kreemdoos, het woord zegt het zelf, “kreem in een doos”, dat werd dus ook mijn eindwerkproject. Het fictieve idee werd al heel snel realiteit en ik werkte het hele project uit om het te kunnen toepassen in onze slagerij. Daar wij vroeger ook al aangekocht ijs verkochten, verkopen wij nu, sinds maart 2019, ambachtelijk (warm bereid) ijs, dat met veel liefde en passie voor de smaak gemaakt wordt. De verkoop gebeurt in dozen van 0,5 liter of 1 liter.
Vanaf maart 2020 hebben wij ook kleinere potjes, deze zijn 220ml en er zit een lepeltje onder het deksel. Heel handig voor onderweg!
Vanaf heden is er ook de Kreemdoos Ijskar.
Wij doen geen ritten op de weg, maar we kunnen op deze manier wel langskomen om op jullie feestje te zorgen voor een heerlijk dessert.
Niet alleen een hoorntje, potje of gallet, maar ook een coupeke dame-blanche of bresiliënne behoren tot de mogelijkheden.
Zelfs onze zelfgemaakte frisco's of een raketijsje kunnen we aanbieden op uw feest.
Alles is bespreekbaar.
Voor de bezige bijen en doe-het-zelvers op een feest, we kunnen ook een ijsscheptoog uitlenen.
Met een capaciteit van maximaal 3 bakken ijs van 5L of een combinatie van bakken van 2,5L is de keuze vrij groot en klantvriendelijk.
De smaken zijn tijdig vooraf te bespreken.
De gebruikte bakken ijs worden nadien niet terug genomen.
Ook de hoorntjes, potjes, koekjes, toppings kunnen door ons voorzien worden. (moet niet, maar kan wel)
Voor meer informatie kan u gerust bellen of langskomen om alles te bespreken.
Wat begon als een eindwerk met 3 verschillende smaken, is stilaan een uit de hand gelopen hobby geworden met een beperkte, maar toch voldoende variatie aan ijssmaken.
Ontdek ze hieronder.