Vleessoorten

Onze vleessoorten

Van rundsvlees tot gevogelte

“Kwaliteit” en “versheid” staan bij ons centraal en begint bij met de aankoop van alle soorten vers vlees. Dit wordt “in de benen” geleverd of zelf gehaald in het slachthuis, waarna het bij ons in de slagerij wordt uitgebeend en verwerkt.

Onze verschillende soorten vers vlees:

Belgisch wit-blauw (Rundsvlees)

Het Belgisch witblauw (BWB) is een runderras ontstaan in België en staat bekend om zijn imposante spiermassa en om zijn economische kwaliteiten. Een Belgisch-witblauwrund is vaak een dikbil, een rund met een buitengewone spierontwikkeling. Het is een echt vleesras en het vlees is mager, mals en sappig.

Wij trachten ernaar om ons vlees 3 weken te laten rijpen, waardoor de smaak nog beter wordt en het vlees nog malser. 
Samen met de kweker en het slachthuis proberen wij de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden en bieden wij u: 
  • Heerlijk, mals vlees
  • Hoogste kwaliteit
  • Inlands, 100% natuurlijk vlees

Varkensvlees

Ons varkensvlees wordt door onze leverancier zo geselecteerd, dat het , ondanks het idee van de meeste mensen, toch thuishoort in een evenwichtige voeding. Zo zijn de eiwitten in varkensvlees van een hoge biologische waarde. De hoeveelheid vet in varkensvlees over de laatste decennia is spectaculair gedaald dankzij de wijzigingen in de voedersamenstelling, de selectie van de dieren, en het vroeger slachten van de dieren. Wat vetten betreft is het een algemene misopvatting dat varkensvlees vet is.

Kalfsvlees

Het is mals, zacht en heeft een heel laag vetgehalte. Het vlees heeft een mooie roze kleur. Kalfsvlees heeft een fijne smaak.

Engels Melklam

Melklam is een niet-gespeend lam, meestal 4 tot 6 weken oud met een gewicht van 5,5 tot 8 kg. Het is zacht van smaak en zeer mals.

Paardenvlees

Paardenvlees is zeer mager en rijk aan ijzer (myoglobine), waardoor het sneller verkleurt (tot bijna zwart). Een andere stof die veel voorkomt in paardenvlees is glycogeen. Door het hoge gehalte glycogeen is de smaak zoeter dan rundvlees en kan daardoor bij de bereiding wat sterker gekruid (peper) worden.  Het paardenvlees komt uit Zuid-Amerika, waar Argentinië,Uruguay en Paraguay de voornaamste leveranciers zijn.

Buitenlandse rassen

Aberdeen Angus,
Zuid-Amerikaanse Hereford
 

Gevogelte (Kip / Kalkoen)

De Belg verorbert vandaag evenveel kippen- als rundvlees omdat de consument gevogelte als licht verteerbaar prijst. Bovendien heeft een kwaliteitskip ontegensprekelijk zijn plaats in een gezond voedingspatroon. Het wit vlees van een kip wordt vaak voorgeschreven bij diëeten, omdat het weinig vet bevat. Ontveld kippenvlees is mager in vergelijking met andere soorten vlees, en het bevat relatief weinig verzadigde vetzuren. Deze eigenschappen maken het tot een geschikte keuze voor gezondheid bewuste consumenten.

Foto's

Enkele voorbeelden uit ons assortiment

Plaats je bestelling

Slagerij Marc & Lili
Sint-Jansstraat 25
3118 Werchter
 
Telefoon
 
WhattsApp
(ENKEL berichten)
0473/79.14.31
Vermeld Naam, Datum en Uur van afhaling

E-mail
info@slagerijmarcenlili.be
Volg Slagerij Marc & Lili
Volg De Kreemdoos